#

Update Fundament zomervakantie 2024

De ontwikkeling van de lesmethode Fundament Informatica staat nooit stil. Wijzigingen en aanvullingen worden jaarlijks in de zomervakantie doorgevoerd in de online omgeving, zodat je daar als docent of leerling gedurende het schooljaar geen ‘last’ van hebt.

Subdomeinen

Traditioneel updaten we enkele subdomeinen in de zomervakantie. Dit jaar zullen dat slechts kleine updates zijn. De ontwikkelaars van Fundament gaan onder andere aan de slag met de volgende subdomeinen:

  • B1. Algoritmen
  • D. Stroomdiagrammen
  • E2. Security
  • H1. Databasenormalisatie
  • L1. Een netwerk simuleren

Keuzethema’s

Ontwikkelingen zomer 2024Naast deze inhoudelijke updates komen we in de zomervakantie met aanvullend lesmateriaal voor nog twee keuzethema’s, namelijk:

  • G. Algoritmiek
  • O. Usability

Deze keuzethema’s zijn gerealiseerd door een ontwikkelteam namens SLO. Wij nemen dit lesmateriaal over in onze online leeromgeving. Hieraan voegen we extra verwerkingsvragen en andere uitbreidingen toe. En natuurlijk uitlegvideo’s/screencasts, die beschikbaar zijn voor de PLUS-licentie of Fundament zonder Vakdocent-licentie.

Gamification

In de zomervakantie gaan we ook aan de slag met gamification in de methode. Na de vakantie gaan we hiermee test-draaien, waarna dit voor alle gebruikers beschikbaar wordt.

Methoden samenvoegen

Op dit moment hebben we in onze leeromgeving twee verschillende ‘methoden’ voor de keuzethema’s:

  • Fundament – Keuzethema’s
  • SLO – Keuzethema’s

Van oudsher was deze indeling er om onderscheid te maken tussen keuzethema’s die wij zelf hebben ontwikkeld en de keuzethema’s die ontwikkeld zijn door de themateams onder leiding van SLO.
Voor leerlingen en docenten is het met deze indeling soms even zoeken in welke methode het juiste lesmateriaal staat. Om deze onduidelijkheid te voorkomen, voegen we de inhoud van deze methoden samen in één methode: Keuzethema’s.

Materiaal inzien?

De methode Fundament Informatica is de meest gebruikte informaticamethode voor bovenbouw havo/vwo. De methode biedt structuur en overzicht voor de docent en de leerling. Wil je er meer over lezen? Klik hier.

Neem je liever een kijkje in het materiaal?
Vraag hier dan kosteloos een proeflicentie aan.