#

Online conferentie Digitale Geletterdheid

Woensdagmiddag 25 november van 14.00 – 16.30 uur organiseren wij de online conferentie Digitale Geletterdheid. Wegens de corona-uitbraak en het naleven van de RIVM maatregelen, zal dit evenement dit jaar niet fysiek maar ONLINE doorgang vinden.

Conferentie Digitale Geletterdheid

De online conferentie Digitale Geletterdheid is voor docenten werkzaam in het basisonderwijs of het voortgezet onderwijs die meer willen weten over digitale geletterdheid en de implementatie ervan. Tijdens de conferentie gaan we het hebben over 21e-eeuwse vaardigheden en de mogelijkheden die de methode DIGIT docenten biedt. Tevens bespreken auteurs als Linda Vonhof, Pauline Maas en Felienne Hermans enkele thema’s binnen het leergebied digitale geletterdheid. Tot slot, gaan we live in gesprek met docenten uit het onderwijs die ervaring hebben met het geven van digitale geletterdheid.

Meer over het programma en de sprekers

Digitalisering in het onderwijs

De afgelopen maanden heeft het onderwijs noodgedwongen op afstand plaatsgevonden. Dit heeft een grote impuls gegeven aan de ontwikkeling en innovatie van digitalisering in het onderwijs. Met als gevolg dat digitaal lesgeven nieuwe inzichten heeft geleverd in het onderwijs.  Zowel van leerlingen als van docenten wordt nu verwacht dat ze in zeer korte tijd voldoende digitaal vaardig zijn.

Wil je de geboekte vooruitgang behouden en optimaal profiteren om de leeropbrengsten van de leerlingen te verhogen? Ga dan werken met een leerlijn digitale geletterdheid.

In de miljoenennota 2021 wordt benadrukt dat het mogelijk is dat door het coronavirus mogelijk permanente veranderingen zullen optreden in het onderwijs. Door in te zetten op het vergroten van de vaardigheden, als bijvoorbeeld digitale geletterdheid, kan het onderwijs zich aanpassen aan de economie van morgen.


Online conferentie Digitale Geletterdheid

Reserveer alvast een plekje in je agenda en meld je aan!

De conferentie heeft reeds plaatsgevonden. Aanmelden is niet meer mogelijk. 


Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Volg ons op Linkedin en Twitter.