Op donderdag 28 november vond de mbo Inspiratiedag 2019 plaats in Kasteel Woerden. Tijdens deze middag kwamen ruim 50 deelnemers bijeen om zich te laten informeren en inspireren over de verschillende lesmethoden: GPS Taal en Rekenen, KDDV, Portal Toets-ICT, Generation 24/7 en ICT-Updater. Een geslaagde middag waarvoor we de deelnemers bedanken voor hun inzet en komst.
“Het is een zeer waardevolle dag, ook doordat je met collega’s vanuit het hele land ideeën kunt uitwisselen en en geïnspireerd wordt met verschillende nieuwe onderwerpen in het mbo.”
De Inspiratiedag werd afgetrapt met een plenaire opening door onze collega’s Marcel Osse en John Hanswijk. Na de opening volgden er drie inspiratierondes. Per inspiratieronde mocht de deelnemer kiezen uit een van twee presentaties om bij te wonen.
In de eerste inspiratieronde heeft een deel de presentatie Kennispunt mbo Taal en Rekenen van onderwijsadviseur Rianne Reichardt bijgewoond. Er is ook gesproken over de laatste stand van zaken en de instellingsexamens GPS van Instruct.
De presentaties daarvan kun je hier bekijken:
Een andere groep deelnemers heeft zich laten informeren over de portal Toets-ICT en het Keuzedeel Digitale Vaardigheden. Wil je studenten meer aanleren op het gebied van computervaardigheden en nieuwe media? Bij alle beroepen zijn digitale vaardigheden belangrijk. Meer informatie over Portal Toets-ICT en KDDV lees je hier.
Na een korte pauze begon Inspiratieronde II en gingen de deelnemers uiteen. Wederom mocht de deelnemer ervoor kiezen om een van twee presentaties bij te wonen.
Een groep deelnemers nam deel aan de presentatie van Jette Kruijshoop van Generation 24/7. Zij presenteerde de nieuwe digitale methode voor Burgerschap LOB in het mbo, van onze partner DO-IT. In de methode staan portfolio opbouw, beroepsgerelateerd lesmateriaal, kritisch denken en flexibele leerroutes centraal.
Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw school? Op 14 januari organiseert Generation 24/7 in Utrecht een Inspiratiedag Burgerschap & LOB. Meer informatie vind je hier.
De andere groep heeft kennis gemaakt met de methode GPS Taal en Rekenen. In deze methode staat differentiëren centraal. Met GPS kun je zowel online als met boek werken. In deze methode wordt ook overzicht en structuur geboden. Meer weten over GPS? Vraag kosteloos een proeflicentie aan.
Spreker en cabaretier Wim Daniëls vervolgde met een inspirerende voordracht. Hij sprak over de geschiedenis van het onderwijs in Nederland en jongerentaal door de jaren heen. Dit alles op humoristische en leerzame wijze, zoals alleen Wim Daniëls dit kan.
Tijdens Inspiratieronde III ronde werden twee verdiepende sessie gegeven. Een voor de gebruikers van de methode GPS Taal en Rekenen en een voor de gebruikers van Toets-ICT. Door continu in gesprek te gaan met docenten, kunnen we de methodes nog beter aansluiten op de behoeften en wensen. Uit deze waardevolle sessie hebben wij kennis mogen vergaren waarmee wij aan de slag gaan.
Lijkt het je interessant om andere activiteiten van ons bij te wonen? Bekijk regelmatig onze agenda. We zien je graag weer op een van onze bijeenkomsten.