#

Meer meiden naar Informatica

Op woensdag 9 oktober vond het webinar Meer meiden naar Informatica plaats. Expertisecentrum VHTO, Voor Haar Technische Ontwikkeling, verzorgde dit webinar.

Presentatie

Aan het begin wakkerde een video de bewustwording van de verschillende benadering van jongens en meiden aan. Vervolgens gingen de deelnemers hierover in gesprek in de verschillende break-out rooms. Daarna gaf VHTO veel tips om de hordes voor meiden weg te nemen. Klik hier om naar de presentatie te gaan

Meer meiden naar informatica

Ondersteunende materialen

Welke hordes komen meiden en vrouwen tegen op hun weg naar bèta, techniek en IT? VHTO stelt een factsheet en een poster beschikbaar. Je kunt ze downloaden door op de afbeeldingen te klikken.
Factsheet vhto
Poster vhto

Dit Doe Ik Gastlessen

Ben je docent op een middelbare school en wil je jouw leerlingen voorbereiden op een studiekeuze? Wil je ze daarbij laten kennismaken met (bèta)technische beroepen? Meld je dan aan voor een VHTO gastles van Dit Doe Ik en laat leerlingen kennismaken met vrouwelijke professionals uit de bèta, techniek en IT die komen vertellen over hun beroep. Je leest er meer over op de VHTO website.

Promotievideo vak informatica

Informatica zonder vakdocent

In deze video laten Marit en Lizzy leerlingen die voor hun profielkeuze staan graag weten waarom zij in de derde van het voortgezet onderwijs het vak informatica gekozen hebben.
Kijk voor meer informatie op instruct.nl/kiesinformatica.

Voel je vrij om de video te delen!

Doe je met ons mee om meer meiden naar het vak informatica te krijgen?

Instruct

Instruct is meer dan een uitgeverij. Wij zijn een betrouwbare, betrokken partner in educatie.