Benieuwd naar ons cookie beleid? X
Op woensdag 18 april was de jaarlijkse Instruct Informatica Inspiratie Docentendag. 
Tijdens deze middag en avond in Utrecht zijn er interessante presentaties en workshops gegeven en vond ook de feestelijke prijsuitreiking van de 3i Award plaats.

Deze door Instruct georganiseerde dag is speciaal bedoeld voor docenten Informatica die Informatica doceren in de bovenbouw Havo/VWO. De uitreiking van de 3i Award voor het beste profielwerkstuk is een vast onderdeel. Het niveau van de inzendingen voor de 3i Awards was dit jaar erg hoog.

In de middag was er een diepgaande workshop door Oracle over API’s en door Instruct over het volledig vernieuwde lesmateriaal van Fundament informatica. Deze workshoprondes werden voorafgegaan door een boeiende presentatie van Traxion met als titel “Is ICT een afspiegeling van de samenleving?” 

Vervolgens was er gelegenheid om de 3i Award inzendingen te bekijken en te beoordelen voor de publieksprijs.  De publieksprijs HAVO en de 2e prijs van de jury ging naar Noah Olmeijer en Collin Raaijmakers van het Zwijsen College in Veghel met hun 'Radio Frequency Identification Doorlock '. De publieksprijs VWO en de 2e prijs van de jury ging naar Daan Roos van het Ostrea Lyceum in Goes met de 'Magic Mirror'.

De 1e juryprijs VWO ging naar Steven Bronsveld en Thijs van Loenhout van het Candea College in Duiven.
Zij hebben een spel gemaakt dat door een zelflerend systeem gespeeld kan worden.
Oordeel van de jury: “Indrukwekkend en goed onderbouwd verslag over een interessant onderwerp. Jullie zijn erin geslaagd om het onderwerp duidelijk en gestructureerd uit te leggen. Dat is een knappe prestatie. De producten zien er goed uit. Mooie mix van theorie en praktijk. De jury is onder de indruk van het complexe programmeerwerk." 

De 1e juryprijs HAVO was voor Noah Loomans en Joppe Koers van het Metis Montessori Lyceum in Amsterdam met hun PWS ‘A Robot That Owns Money’.
Zij hebben een robot gemaakt die je kunt betalen met het Ethereum cryptocurrency. Als je de robot betaalt, gaat hij rijden. De Raspberry Pi is verbonden met een klein touchscreen waar hij de instructies weergeeft om hem te betalen.
Juryoordeel: "Origineel idee waarin cryptocurrency, domotica en Internet of Things bij elkaar komen. De lat is hoog gelegd. De jury waardeert het, dat jullie niet voor de gemakkelijkste weg hebben gekozen. Verrassend toegankelijk gepresenteerd. De ideeën en de uitwerking zijn goed. We zien een hoog niveau, zowel hard- als software matig."

Klik hier voor mooie foto's van deze dag, gemaakt door Frans Peeters.

Instruct kijkt terug op een informatieve, drukbezochte en geslaagde dag.

Vragen?

We staan u graag te woord.
Tel: 0172 - 650983.

OF E-MAIL ONS