Benieuwd naar ons cookie beleid? X
In de methode DIGIT zijn nieuwe video's ontwikkeld voor het onderdeel informatievaardigheden voor digitale geletterdheid.  

Presentatrice Sylvana Ijsselmuiden is onder andere op een redactie geweest, in een museum en een online content bureau om verschillende onderwerpen over informatievaardigheden verder uit te zoeken. Ze vraagt bijvoorbeeld na wat nu precies objectieve informatie is, ze zoekt uit hoe Google werkt en ze maakt duidelijk wat het verschil is tussen objectief en subjectief. 

Bekijk hier één van de video's om een indruk te krijgen van het lesmateriaal voor digitale geletterdheid voor het Voortgezet Onderwijs. Informatievaardigheden is een onderdeel van DIGIT VMBO en DIGIT H/V. Informatievaardigheden zijn de vaardigheden die nodig zijn om op een efficiënte manier informatie te zoeken, te selecteren en op een ethische wijze te gebruiken.


Er is haast een onbeperkte hoeveelheid informatie die aan je vingertoppen ligt. Wil je iets weten? Ga online, en je vindt het. Desondanks is niet over elk onderwerp de informatie even makkelijk te vinden. Soms moet je heel goed en gericht zoeken, en daarbij is wellicht niet alle informatie even bruikbaar.

Leerlingen gaan zich (mede door de controlemiddelen op school) steeds meer realiseren dat niet alle gevonden informatie zomaar gebruikt mag worden. Toch betekent dit veelal niet dat leerlingen hun zoek- en gebruikgedrag aanpassen, maar meer dat ze zoeken naar de grens van het toelaatbare.


Vraag hier een proeflicentie aan voor de methode DIGIT voor digitalte geletterdheid in het Voortgezet Onderwijs. 

 

Vragen?

We staan u graag te woord.
Tel: 0172 - 650983.

OF E-MAIL ONS