Benieuwd naar ons cookie beleid? X
Ton Heerts, voorzitter van de MBO Raad, vindt dat de overheid jongeren meer moet motiveren te kiezen voor een mbo-studie. Zo kunnen de tekorten op de arbeidsmarkt volgens Heerts worden tegengegaan.

Bron: Nu.nl , 13-11-2017


Ongekend grote tekorten aan vakmensen in alle sectoren hebben één ding gemeen: de overheid zelf is medeverantwoordelijk voor die tekorten én voor de oplossing ervan. Dat zegt Ton Heerts, voorzitter van de MBO Raad.

“De overheid moet het onderwijs nóg meer zien als een langdurige investering. Een beroepsbevolking die zich gesteund weet in scholing, in werk, in een leven lang ontwikkelen, blijft gemotiveerd om de mouwen op te stropen en aan de slag te blijven.” Een bezuiniging van 183 miljoen opleggen aan het hele onderwijs vindt Heerts dan ook het verkeerde signaal. “Dan zeg je eigenlijk: het onderwijs is een kostenpost. Dat is ook niet uit te leggen aan alle besturen en werknemers in het onderwijs die zich elke dag uit de naad werken voor de beroepsbevolking en samenleving van morgen. Die bezuiniging moet dus teruggedraaid worden.”


Klik hier om de hele verklaring te lezen.

Vragen?

We staan u graag te woord.
Tel: 0172 - 650983.

OF E-MAIL ONS