Benieuwd naar ons cookie beleid? X
 • De leukste typecursus

  De leukste typecursus

  TypeWorld Kids is dé leukste typecursus om te leren typen. Jongeren leren spelenderwijs blind typen met tien vingers. Het programma is interactief, volledig online én heeft een unieke begeleidermodule.

  Blind leren typen

  TypeWorld Kids is in gamevorm opgezet. De leerlingen reizen via verschillende dorpen over 20 eilanden. Er is een verplichte route, maar een leerling kan ook uitstapjes maken. Oefenen is makkelijk én leuk. De leerling kan beloningen verdienen: zogenaamde gadgets. Deze komen dan op het eigen eiland terecht, waardoor dit steeds mooier en voller wordt.

  Uit onderzoek blijkt dat leerlingen die blind kunnen typen sneller werken en betere resultaten behalen, voor scholen is hiermee dus veel winst te behalen. Met TypeWorld Kids geeft u uw leerlingen een voorsprong. Niet alleen op school, maar hun hele leven lang!

   

   

   

   

   

   

   

 • Online en interactief

  Online en interactief

  Omdat TypeWorld Kids een online programma is, kunnen de leerlingen zowel op school als thuis oefenen. Zo kan de docent gemakkelijk huiswerk opgeven. Dankzij de gebruiksvriendelijke begeleidermodule behoudt de docent moeiteloos het overzicht en kan hij de leerlingen waar nodig bijsturen. Om ouders/verzorgers bij de typecursus te betrekken, is het mogelijk om een automatische rapportage van tussentijdse resultaten te versturen. Leerlingen kunnen hun ouders of andere leerlingen ook uitdagen voor een wedstrijdje, wie behaalt het beste resultaat? 

  Motiverende instructiefilms

  Motiveren is belangrijk als iemand blind leert typen. TypeWorld Kids helpt daarbij, in de instructiefilms informeert onze enthousiaste Moniek de leerlingen. Ze laat de juiste vingerzetting zien en moedigt aan.
 • Begeleiding

  Begeleiding

  Met of zonder begeleiding leren typen
  Onderzoek wijst uit dat een goede begeleiding belangrijk is voor de voortgang en de resultaten van de leerlingen. De eindscore van leerlingen met persoonlijke of online begeleiding is gemiddeld 15% hoger. 

  TypeWorld Kids is op drie manieren beschikbaar:
  • Persoonlijke begeleiding, via school of opleidingsinstituut
  • Online begeleiding, per mail door een gekwalificeerde docent
  • Zonder begeleiding

  Persoonlijke begeleiding

  Een typecursus met persoonlijke begeleiding verloopt altijd via een school of opleidingsinstituut. Meestal is er wekelijks of tweewekelijks contact. De docent/begeleider heeft persoonlijk contact, bepaalt en controleert het huiswerk, stuurt bij waar dat nodig is, let op de typehouding en de vingerzetting, enzovoort. En… de begeleider stimuleert de leerlingen!

  Online begeleiding

  Bij online begeleiding mailt de leerling via een intern mailsysteem met een gekwalificeerde docent. De docent is beschikbaar voor vragen, houdt de vorderingen in de gaten, stimuleert en stuurt bij waar dat nodig is. De responstijd is gemiddeld 2 uur (op alle werk- en zaterdagen tussen 7 uur ’s morgens en 7 uur ’s avonds). 

  Zonder begeleiding

  Als er geen begeleiding is, moet een leerling het programma zelfstandig doorwerken. Discipline en doorzettingsvermogen zijn belangrijk om alles goed door te werken. Er is geen externe begeleiding, correctie of stimulans. 
 • Unieke begeleidermodule

  Unieke begeleidermodule

  Begeleiding is belangrijk bij het aanleren van typevaardigheid. Door persoonlijk contact (bijvoorbeeld wekelijks) kan de docent de leerlingen extra stimuleren en helpen de typevaardigheid te verbeteren.

  Leerlingen begeleiden tijdens leren typen

  Dankzij de gebruiksvriendelijke begeleidermodule behoudt de docent moeiteloos het overzicht en kan de leerlingen waar nodig bijsturen. In de TypeWorld Manager kan de begeleider onder andere:
  • Vorderingen en resultaten zien. 
  • Differentiëren per leerling. 
  • Berichten sturen naar leerlingen. 
  • Eigen teksten gebruiken en de typeles integreren met andere lessen. 
  • Wachtwoorden en gebruikersnamen aanmaken.


  Onderzoek wijst uit dat de mate van begeleiding invloed heeft op de voortgang en de eindresultaten van de leerlingen. Persoonlijke begeleiding geeft de beste resultaten. Leerlingen werken soepeler door het programma heen en halen een hoger eindresultaat. • Het TypeWorld certificaat

  Het TypeWorld certificaat

  Het programma werkt standaard toe naar een eindresultaat van minimaal 100 aanslagen per minuut en een nauwkeurigheid van 97%. Dit kan in de TypeWorld manager zowel naar boven als naar beneden aangepast worden. De cursus wordt afgesloten met het TypeWorld certificaat!

  Duur van de cursus
  In de praktijk blijkt dat er voor het aanleren van een goede typevaardigheid zo’n 20 – 40 uur oefening nodig is. De volgende mogelijkheden geven een beeld van de wekelijkse belasting en de cursusduur: 
  • 20 weken, per week 1 eiland
  • Wekelijks 4 x 20-30 minuten oefenen
  • 15 weken, per week 1,5 eiland
  • Wekelijks 5 x 20-30 minuten oefenen.
  • 10 weken, per week 2 eiland
  • Wekelijks 6 x 20-30 minuten oefenen.
  De begeleider kan zelf bepalen hoelang de cursus duurt, door meer of minder huiswerk te geven. Bijvoorbeeld 20 weken, per week 1 eiland:
  • Elke week 1 x 30 minuten op school en 3 x 20/30 minuten thuis oefenen. 
  • De begeleidingstijd op school is dan 10 uur. 
 • Dyslexie geschikt

  Dyslexie geschikt

  Vanuit orthopedagogie of remedial teaching wordt vaak aanbevolen om leerlingen met dyslexie een typecursus te laten volgen. De leerling is hierdoor automatisch meer met taal bezig en dit heeft een positief effect op hun lees-, taal- en spellingvaardigheid.

  TypeWorld Kids is zeer geschikt voor kinderen met dyslexie. In het programma wordt er op de volgende manieren rekening mee gehouden: 
  • De leerling kan zelf een lettertype kiezen dat voor hem prettig is:
  • Het scherm met de oefening kan vergroot worden weergegeven:
  • De letters kunnen uitgesproken worden. 
    
  • De letter die getypt moet worden heeft een afwijkende kleur en is onderstreept. 
    
  • Alle letters zijn afwijkend van elkaar, ook als ze gespiegeld of gedraaid worden.
  • De leerling typt letter voor letter en krijgt direct terugkoppeling bij fouten.
  • Er wordt geen gebruik gemaakt van teksten op papier. De leerling hoeft dus niet te ‘schakelen’ tussen beeldscherm en papier. Dit geeft meer rust en overzicht.
  • In TypeWorld Kids kan het einddoel per leerling aangepast worden. De docent kan het einddoel verlagen als een leerling er moeilijker doorheen komt.
 • Bestelinformatie

  Bestelinformatie

  Groepen

  Om met een groep aan de slag te kunnen met TypeWorld heeft u nodig:
  • TypeWorld Kids Manager.
  • TypeWorld Kids leerlinglicenties.
  De manager wordt gebruikt om leerlingen toegang te geven, de resultaten van leerlingen te volgen en leerlingen zo nodig bij te sturen. De TypeWorld manager gebruik je ook om licenties voor leerlingen aan te schaffen.

  De leerlinglicenties zijn uitsluitend te bestellen vanuit de TypeWorld Manager. Met de leerlinglicentie heeft de leerling een jaar lang toegang tot TypeWorld. De licentie gaat in op het moment dat deze via de TypeWorld Manager aan een leerling wordt toegekend.

  Individueel met begeleiding op afstand

  De leerlingen werken het programma zelfstandig thuis door. Een externe begeleider houdt via de TypeWorld Manager de vorderingen in de gaten en stuurt de leerlingen waar nodig bij. 

  Individueel

  Het is voor particulieren mogelijk om een losse licentie van TypeWorld Kids aan te schaffen. De leerling moet dan geheel zelfstandig het programma doorwerken. Er is geen externe begeleiding. Een individuele jaarlicentie voor TypeWorld Kids is te bestellen via de webshop. U ontvangt dan per post een registratiecode waarmee u zich kunt aanmelden via www.typeworld.nl.

  Eisen hardware
  TypeWorld Kids werkt in een Flash-omgeving en kan gebruikt worden op alle systemen die Flash ondersteunen, zoals een vaste computer, een laptop, een Mac of een Chrome Book. Er is altijd internetverbinding nodig.

De leukste typecursus

TypeWorld Kids is dé leukste typecursus om te leren typen. Jongeren leren spelenderwijs blind typen met tien vingers. Het programma is interactief, volledig online én heeft een unieke begeleidermodule.

Blind leren typen

TypeWorld Kids is in gamevorm opgezet. De leerlingen reizen via verschillende dorpen over 20 eilanden. Er is een verplichte route, maar een leerling kan ook uitstapjes maken. Oefenen is makkelijk én leuk. De leerling kan beloningen verdienen: zogenaamde gadgets. Deze komen dan op het eigen eiland terecht, waardoor dit steeds mooier en voller wordt.

Uit onderzoek blijkt dat leerlingen die blind kunnen typen sneller werken en betere resultaten behalen, voor scholen is hiermee dus veel winst te behalen. Met TypeWorld Kids geeft u uw leerlingen een voorsprong. Niet alleen op school, maar hun hele leven lang!

 

 

 

 

 

 

 


BEKIJK DE VIDEO

Productinformatie

Download hier de volledige informatie, inclusief prijzen.

DOWNLOAD

Neem een kijkje

Benieuwd naar TypeWorld?
Neem snel een kijkje op het eerste eiland.

GA NAAR DE DEMO

Contact

Interesse in TypeWorld?
Bel ons op 0172-65 09 83 of vul het contactformulier in, dan bellen wij u!

AANVRAGEN